söndag, augusti 12, 2007

Rankarna var nära

Jag skulle kunna sammanfatta sommaren 2007. Skriva ord på ord som ni ändå inte skulle förstå innebörden av. Mest eftersom orden skulle kunna betyda precis vad som helst för den som inte är insatt. Det är ingen idiotförklaring, ni behöver inte bli upprörda, det är bara så. Tror ni mig inte? Okej, sug på den här då och kom med rätt svar. Sug på "prega". Smakar gott? Surt, salt, sött? Hur som helst, oavsett, whatever. Det är en sammanfattning av sammanfattningen. Och jag sa ju det. Vandra i ovisshet barn.

Men skit i sammanfattningen, jag har i alla fall blivit gudmor (och det har mycket lite med pregandet att göra) och fått avsäga mig Satan i katolska kyrkan. JA, säger man då. Och JA, HÖR VÅR BÖN. Man tummar lite kors på barnets panna och ler mot kamerorna. Sen att jag råkade släcka livets ljus för lille Ossian med hjälp av fläktens salighet och mitt eget häftiga andetag, det är sånt som händer när man står i en fullproppad kyrka och ljuger sig härligt blå. Men jag är förlåten tror jag, katolikerna är bra på just förlåtelse. Ave ave ave, så kan man njuta livets synder igen.

Nu blev jag sugen på att skriva något sammanfattningsvis ändå. Bara något litet om myggor, grillkol, flip flops, döskallar, gyttjeterräng, hobbitar, fisar, salt lakrits, ljummet, kamasutra, gräsklippare, obstinata utropstecken, tomma fulldagar, sladdriga köttbitar och kompisar från förr. Men fan heller, jag svär en sista gång och går och lägger mig innan dagen öppnar upp sig och slukar mina sista semestertimmar.

Bon nuit!